Доступність посилання

ТОП новини

Суд призначив справу Діденка і Макаренка до розгляду по суті


Печерський районний суд Києва 26 квітня розпочне розгляд по суті справи за обвинуваченням колишнього першого заступника «Нафтогазу України» Ігоря Діденка та колишнього голови Державної митної служби Анатолія Макаренка.

На засіданні в четвер протягом дня, до пізнього вечора, захист обвинувачених заявляв клопотання, яких загалом налічується кілька десятків.

Їхня суть зводилася до необхідності зміни запобіжного заходу обвинуваченим, необхідності закриття кримінальної справи. Також адвокати наполягали на тому, що слідство порушило процесуальні норми під час розслідування справи: справу в суді має слухати колегія суддів, а не один суддя. Водночас суд задовольнив лише одне з усіх клопотань – справу Макаренка-Діденка розглядатиме колегія з трьох суддів Печерського суду.

Таким чином, Печерський районний суд на засіданні в четвер завершив попередні слухання справи.

Макаренка і Діденка звинувачують у неправомірному митному оформленні природного газу. Діденко був затриманий у липні минулого року в рамках розслідування кримінальної справи про спричинення шкоди Україні за наслідками розгляду позову «РосУкрЕнерго» до «Нафтогазу» в Стокгольмському арбітражі.

Дана справа об’єднана в одне провадження разом із кримінальною справою, яку порушили за схожими звинуваченнями щодо колишнього голови Державної митниці України Макаренка.

У цій справі, крім Діденка і Макаренка, звинувачення висунули й іншим посадовцям, які працювали з ними.
XS
SM
MD
LG