Доступність посилання

ТОП новини

Криза в Лівії завдала серйозного удару по Україні – Азаров


Прем’єр-міністр Микола Азаров заявляє, що криза в Лівії завдала серйозного удару, зокрема, економіці України.

«Глава уряду нагадав, що до подій у Лівії барель нафти на світових ринках коштував 80 доларів, а зараз уже 122, відповідно, в Україні літр 95-го бензину коштував 8 гривень, а зараз 9,8 гривні», – наводить прес-служба уряду слова українського прем’єра, який перебуває в південнокитайському місті Санья з робочим візитом.

Азаров зауважив, що в таких умовах необхідна стабільність у світі – політична та економічна. «Таке зростання цін на нафту і, відповідно, на газ – це насамперед гальмування економічного розвитку – і світового, й нашого», – наголосив голова уряду.

Згідно з повідомленням прес-служби Кабміну, питання кризи в Лівії обговорювали в четвер лідери країн групи BRIKS (Бразилія, Росія, Індія, Китай і ПАР). «Ця проблема, яка обговорюється тут, безпосередньо стосується України. Нам потрібна світова стабільність, а країни BRIKS – це держави, на яких лежить відповідальність за стабільність у світі», – сказав Азаров.

Прем’єр України перебуває з офіційним візитом у Китаї. Там же, в місті Санья, відбувається й зустріч керівників країн групи BRIKS.
XS
SM
MD
LG