Доступність посилання

ТОП новини

Прикарпаття відзначить 120-річчя Коновальця


Рішення про відзначення 120-ї річниці від дня народження командира Корпусу січових стрільців, керівника Української військової організації, засновника і провідника Організації українських націоналістів (ОУН) Євгена Коновальця ухвалила в п’ятницю сесія Івано-Франківської обласної ради.

Попередньо з такою ініціативою до облради звернулися керівники двох ОУН («мельниківців» і «бандерівців») Микола Плав’юк та Стефан Романів.

За словами голови обласної ради Олександра Сича, історика за фахом, «це дві організації, які вийшли з однієї, яку заснував і очолював полковник Євген Коновалець і був цементуючою фігурою для обох ОУН».

Народне віче відбудеться в Івано-Франківську безпосередньо у день народження Коновальця – 14 червня. Різноманітні тематичні заходи, покладення квітів до могил учасників визвольних змагань відбуватимуться у населених пунктах області.

Два тижні тому під час перебування в Івано-Франківську генеральний секретар Світового конгресу українців Стефан Романів повідомив, що спільний комітет організацій українських націоналістів, «бандерівців» і «мельниківців», звернувся до Президента України з проханням відзначити 120-у річницю від дня народження Євгена Коновальця на загальнодержавному рівні.
XS
SM
MD
LG