Доступність посилання

ТОП новини

У Львові відзначать ювілей візиту Папи Римського


У Львові урочисто відзначатимуть 10-ту річницю візиту Папи Римського Івана Павла ІІ до міста.

Прес-служба Львівської міської ради повідомила, що протягом року відбудуться різноманітні тематичні акції, однак найбільше подій припаде на квітень, травень, а також 23 – 27 червня.

Зокрема, у Львові запустять інтернет-версію атласу «Львів сакральний. Релігійні об’єкти на мапі міста», розроблять спеціальні паломницькі туристичні маршрути, карту релігійних об’єктів центральної частини міста.

За словами начальника управління молоді, сім’ї та спорту Наталі Федорович, на білбордах у Львові з’являються фотографії Папи Римського Івана Павла ІІ з його цитатами. Також будуть розміщені образи беатифікованих у Львові 28 Слуг Божих новомучеників УГКЦ та двох канонізованих Слуг Божих РКЦ.

Також на згадку про візит планується випуск пам’ятної медалі, яка буде доступна для усіх охочих, і презентація книжки «Найбільше любив вівторки» Мечислава Мокрицького, який був особистим секретарем Папи Римського Івана Павла ІІ.

1 травня на площі перед Оперним театром відбудеться вулична вистава «Йов» львівського театру «Воскресіння» за сценарієм Кароля Войтили.
XS
SM
MD
LG