Доступність посилання

ТОП новини

Вступ до Митного союзу загрожує втратою державності – Тимошенко


Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко переконана, що вступ України до Митного союзу призведе до загрози втрати державності країни. Про це вона написала у статі для видання «Дзеркало тижня. Україна».

«Я сподіваюся, що українському Президентові таки хтось пояснить, що вступ України до Митного союзу – це фактично перший крок до втрати державності з усіма її атрибутами. З посадою Президента включно. Як непотрібної», – пише Тимошенко.

Вона нагадує, що члени Митного союзу нерівноправні, а голоси в ньому розподіляються у таких пропоціях: Росія – 57 відсотків, Казахстан і Білорусь – по 21,5 відсотка. «І навіть зважаючи на те, що рішення ухвалюються двома третинами, не треба бути великим математиком, щоб побачити, що одній конкретній країні буде ухвалювати рішення значно легше, ніж іншим... У договорі про створення Митного союзу зазначено, що будь-яка сторона, яка не погоджується з рішенням Комісії Митного союзу, може вимагати винести таке питання на розгляд «вищого органу», який складається з президентів відповідних країн. Отже, фактично пропонується передати наддержавні повноваження у руки президентів», – зазначає Юлія Тимошенко.

За її словами, у Європейському Союзі не раз зазначали, що Митний союз несумісний з угодою про зону вільної торгівлі з ЄС, а значить, і з угодою про політичну асоціацію. «А від прогресу у цих двох питаннях напряму залежить вся наша європейська перспектива», – твердить лідер партії «Батьківщина».
XS
SM
MD
LG