Доступність посилання

ТОП новини

Янукович доручив обговорити змiни законодавства про вибори


Президент України Вiктор Янукович доручив органiзувати широке обговорення iнiцiатив, спрямованих на змiну законодавства про вибори народних депутатiв.

Це рішення глава держави ухвалив пiсля зустрiчi з доповiдачем Монiторингового комiтету ПАРЄ, повiдомила радник президента України – керiвник Головного управлiння з питань конституцiйно-правової модернiзації адмiнiстрацiї Президента України Марина Ставнiйчук в ефiрi телепрограми «Шустер Live».

Перший заступник мiнiстра юстицiї Iнна Ємельянова повiдомила, що вже вiдбулося п’ять засiдань робочої групи, що розробляє законопроект про вибори народних депутатiв, у цiй роботi беруть участь представники рiзних полiтичних сил, мiжнародних iнституцiй та суб’єкти громадянського суспiльства.

Водночас представник громадянської iнiцiативи «Опора» Ольга Айвазовська, яка бере участь у цій роботi, заявила, що багато пропозицiй Президента України в робочiй групi не озвучувалися. Зокрема, за її словами, пропозицiя щодо прохiдного бар’єру в 5 відсотків є надуманою, i її не обговорювали.
XS
SM
MD
LG