Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: правдива історія єднає націю і робить її сильнішою


Правдива історія єднає націю, а значить – робить українців сильнішими, як єднає націю єдина державна мова, культура, церква, мораль, звичай, право, заявив лідер партії «Наша Україна», колишній Президент Віктор Ющенко в неділю під час заходів на вшанування пам’яті героїв Холодного Яру.

«Історія – це не тільки і не стільки минуле, а, що важливіше, історія завжди є проекцією майбутнього. Тому нації, які знають собі ціну, завжди виборюють свою історію. Історію крадуть нації, які її не мають, історію фальсифікують нації-окупанти. Історію забувають, не знають, не шанують нації-раби», – наголосив Ющенко, як його цитує прес-служба партії.

Він зазначив, що холодноярська земля унікальна передусім своєю життєдайною енергетикою свободи, нескореності та українського духу. «Наш обов’язок – зробити висновки з уроків нашої історії. Заради нашого майбутнього ми маємо підняти рівень відзначення героїв Холодного Яру», – сказав він.

«Нас може об’єднати і відкрити перед нацією майбутнє тільки одна чесна відповідь: це наша історія, це наші герої. Тому Холодний Яр, як і Крути, Конотоп, Шаповалівка, Соснівка, Пилявці, Виграїв, Зборів, Батог, Гурби й інші місця нашої слави повинні бути внесені до спеціального реєстру українських перемог над окупантами», – переконаний Віктор Ющенко.

Урочище Холодний Яр у Черкаській області стало осереддям Холодноярської республіки, яка існувала в його околицях у 1919–1922 роках, чинячи спротив більшовикам. Пам’ять героїв тих подій традиційно вшановують у квітні.
XS
SM
MD
LG