Доступність посилання

ТОП новини

Депутати хочуть заслухати звіт МЗС про переговори з Путіним


Верховна Рада у п’ятницю може заслухати міністра закордонних справ Костянтина Грищенка про результати переговорів під час візиту прем’єра Російської Федерації Володимира Путіна в Україну.

Відповідну пропозицію на засіданні погоджувальної ради сьогодні вніс лідер фракції «Наша Україна – Народна самооборона» Микола Мартиненко.

«Шановні колеги, дуже багато інсинуацій навколо приїзду Путіна до Києва минулого тижня й навколо того, що Президент озвучив формулу «3+1» щодо Митного союзу. Ми нічого не розуміємо з цього питання. Ми хочемо, щоб у день уряду міністр закордонних справ поінформував про результати переговорів із прем’єром Російської Федерації Путіним під час його перебування в Києві й, зокрема, з питання про позицію уряду щодо Митного союзу», – сказав Мартиненко.

За його словами, «для нас питання Митного союзу – це втрата нашої державності. Це надзвичайно серйозне питання».

Зі свого боку, голова Верховної Ради Володимир Литвин зазначив, що участь Грищенка в засіданні парламенту у п’ятницю можна забезпечити.

«Я думаю, що тут проблем немає... ми маємо з’ясувати, чи є міністр на місці, чи він у відрядженні, й чи не буде він задіяний у заходах у зв’язку з 25-ми роковинами Чорнобильської трагедії», – сказав Литвин.
XS
SM
MD
LG