Доступність посилання

ТОП новини

Парламентська хроніка


Парламентська хроніка

Київ, 4 квітня 2001 - Сьогодні на сесії Верховної Ради України із оцінкою вчорашньої прес-конференції президента України Леоніда Кучми виступив народний депутат України, позафракційний Анатолій Матвієнко.

За його словами, прес-конференція президента не викликала ні в кого жодного здивування. “Здивування викликає мовчазна реакція парламенту на жорстокі реалії сьогодення”, - зазначив Анатолій Матвієнко.

На думку народного депутата, є лише один вихід з ситуації – початок процедури імпічменту. “Окрім цього, потрібно змінити Конституцію і негайно відправити до Конституційного суду законопроект “Про внесення змін і доповнень до конституції”. У цьому законодавчому акті якраз і йдеться про імпічмент.

Сьогодні народні депутати розглянули законопроект про внесення змін до закону України “Про зв’язок”. Пропонується скасувати плату за вхідні телефонні дзвінки для користувачів мобільних телефонів. На думку авторів документа - депутатів Безпалого і Бондаренка - законопроект спрямований на захист прав споживачів. Зараз в Україні нараховується близько одного мільйона користувачів мобільного зв’язку. Скасування плати за вхідні телефонні зв’язки дозволить, на їхню думку, суттєво збільшити кількість власників мобільних телефонів.

Перший заступник голови ВР Віктор Медведчук підписав сьогодні подання до Конституційного суду з приводу конституційності законопроекту “Про внесення змін і доповнення до Конституції України”.

У згаданому законопроекті йдеться про те, щоб заборонити депутатам, які пройшли за партійними списками, за власною ініціативою переходити від фракції до фракції. Друга новація передбачає більшу участь Верховної Ради у формуванні уряду, що , власне, є кроком до парламентської республіки.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG