Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси


Огляд української преси

Київ, 4 квітня 2001 - “Верховний Суд України відмінив повторний арешт Ю.Тимошенко” –на першій шпальті повідомляє газета “Вечірні вісті”. Цей факт, на думку часопису, свідчить про серйозну моральну перемогу опозиції над антинародним режимом Кучми.

У цьому ж числі часопис нагадує, що незабаром розпочнеться весняний набір новобранців до українського війська. Чи готові фізично до цього юнаки? Про це читайте в статті “Замість лікарень – у солдатські казарми”.

У рубриці “Армія і час” привертає увагу до проблем українського війська (зокрема, до дідівщини у Збройних Силах) також і газета “Правда України”. А в публікації, що має назву “Інтелектуальна власність з-під поли” часопис пише про незахищеність в Україні інтелектуальної власності.

Газета “Україна молода” у рубриці “Політика великим планом” пропонує читачам інтерв”ю з адвокатом Лесі Гонгадзе Андрієм Федуром. Серед іншого, він висловив власне спостереження, що Генеральна прокуратура робить усе для того, аби питання у справі Гонгадзе залишалися без відповіді.

“Підозрювані у вбивстві Георгія Гонгадзе вже вбиті”, - повідомив заступник Генпрокурора України Олексій Баганець. Подробиці читайте в газеті “Сегодня”.

А ось автор статті в тижневику “Грані” Ірина Погорєлова розмірковує над питанням: кому сьогодні в Україні потрібні переговори між президентом та опозицією? “Судячи з того”, - робить висновок журналістка, - “що Кучма останнім часом, не визнаючи опозицію, про переговори все ж згадує, - вони потрібні саме йому. Бо без переговорів або їхньої імітації він одразу перетворюється на одіозного диктатора в очах світу, але диктатора безсилого, якого навіть не можна боятися, а тому не треба й терпіти.”

Втім, докладніше про критичне ставлення президента Л.Кучми до опозиції можна довідатися на сайті Радіо Свобода ( ексклюзивне інтерв”ю Л.Кучми) та в Інтернет-виданні “Українська правда”, яка розповідає про нещодавню прес-конференцію президента.

У газеті “Київські відомості” можна ознайомитися з коментарями кореспондента відділу культури про останні нагородження театральної премією “Київська пектораль”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG