Доступність посилання

ТОП новини

Економічні новини від Радіо Свобода


Економічні новини від Радіо Свобода

Київ, 4 квітня 2001 –

“Сподіваюся, що наприкінці квітня - у травні зможемо відновити переговори з Паризьким клубом”, - поінформував журналістів міністр фінансів Ігор Мітюков, який є керівником урядової делегації на переговорах з Паризьким клубом. Раніше міністр збирався провести переговори 5-10 квітня.

І. Мітюков підтверджує, що причиною переносу терміну переговорів є внутрішні причини членів Паризького клуба, а не політична ситуація в Україні.

"Між собою кредитори повинні домовитися, хто, у яких обсягах, у які терміни візьме участь у реструктуризації українських боргів”, - сказав І. Мітюков. Міністр фінансів упевнений, що до кінця року питання реструктуризації українського боргу вдасться вирішити.

Віце-прем'єр-міністр Олег Дубина зустрівся з віце-президентом Європейського банку реконструкції та розвитку Йохимом Янке.. Під час зустрічі сторони обговорили перебіг підготовки до реалізації проекту "Укриття" та його фінансування. Як вважає Олег Дубина, Україна виконала всі умови для реалізації проекту перетворення об"єкту "Укриття" на екологічно безпечну систему. За його словами, українська сторона наполягатиме на тому, щоб реалізація проекту "Укриття" проходила з максимальним використанням вітчизняних матеріалів та із залученням вітчизняних проектантів і виробників. Вартість проекту "Укриття" оцінено в 758 млн. доларів. Остаточне рішення щодо реалізації та фінансування проекту буде схвалено на зустрічі країн “Великої сімки” у Римі.

Президент України Леонід Кучма заявив, що складе свої повноваження у листопаді 2004 року — по тому, як завершиться термін його перебування при владі.

Ця його заява пролунала на зустрічі з регіональними засобами масової інформації у відповідь на запитання щодо прогнозів про його можливу відставку впродовж найближчих місяців.

Пан Кучма також заявив, що спокійно ставиться до рішення Верховного суду про звільнення з-під арешту колишнього віце-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Президент каже, що "є рішення суду і його треба не обговорювати, а виконувати".

Водночас Леонід Кучма зазначив, що не хотів би, щоб людину, щодо якої ведеться кримінальна справа, перетворювали "на національного героя". Президент також сказав, що "в Україні давно назріла проблема судової реформи".

У березні цього року рівень інфляції в Україні залишився таким, як і в лютому. Така цінова стабільність, як вважає перший віце-прем'єр Юрій Єхануров, є гарною основою для продовження економічного росту в країні. Рівень інфляції в березні 2001 року склав 0,6%. У цілому за три місяці 2001 року рівень інфляції в Україні склав 2,7%.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG