Доступність посилання

ТОП новини

Ганне Северінсен закликатиме Парламентську Асамблею Ради Європи до призупинення членства України в цій міжнародній організації


Ганне Северінсен закликатиме Парламентську Асамблею Ради Європи до призупинення членства України в цій міжнародній організації

Брюссель, 04 квітня 2001 - 5-го квітня у Парижі під час міністерської зустрічі Ради Європи головний доповідач комісії Ради Європи у справах України Ганне Северінсен оприлюднить свою доповідь за результатами своєї подорожі до України. Пані Северінсен планує порушити питання про стан демократії в Україні також під час Парламентської Асамблеї Ради Європи у Страссбурзі наприкінці цього місяця.

Напередодні оприлюднення своєї доповіді, Ганне Северинсен відповіла на кілька запитань нашого брюссельського кореспондента Славка Волинського.

Як відомо, під час своїх нещодавніх відвідин України Ганне Северінсен зустрічалась із колишнм віце-прем’єром України Юлією Тимошенко. Цікаво було довідатись що думає представник Ради Європи про український суд з огляду на арешт, звільнення, згодом знову арешт та звільнення Юлії Тимошенко?

На це Ганне Северінсен відповіла:

«Я розумію ваше запитання і вважаю, що найголовніша проблема в Україні - це зосередження великої сили і влади оточенням президента, яке дозволяє робити те, що не дозволить собі будь яка демократична держава, тим більше член Ради Європи. у зв’язку з цим я підготувала дуже критичну доповідь яка базується на великій кількості аргументів і яка буде представлена у Парижі у четвер, а також під час парламентської асамблеї Ради Європи в Страсбурзі наприкінці квітня.»

На запитання, як віднеслась Ганне Северінсен до закликів українських функціонерів не порушувати це питання тепер, а перенести його на літо, Ганне Северінсен відповіла, що, дійсно, у зв’язку з цим на її адресу збоку Києва лунало чимало критики. Однак становище в якому опинилася демократія в Укаїні, проблеми з дотриманням прав людини, не дотримання правил закону змушують її зробити це тепер».

Зокрема Ганне Северінсен підкреслила, що в Україні дуже помітним є вплив президентського оточення на судовиробництво.

Стосовно справи Юлії Тимошенко, Ганне Северінсен каже, що зараз не може судити про причетність Тимошенко до кримінальної діяльності в минулому, але тепер можна зробити висновки що її арешти носять політичний характер. Політичне становище в Україні дуже тривожне, про що,- додала Ганне Северінсен,- ми будемо звітувати в нашому рапорті .

На завершення Ганне Северінсен заявила, що закликатиме Парламентську Асамблею Ради Європи до призупинення членства України в цій міжнародній організації.
XS
SM
MD
LG