Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси


Огляд української преси

Київ, 5 квітня 2001 - Тижневик “Українське слово” пропонує читачам інтерв”ю з прем”єр-міністром України Віктором Ющенком. Головні теми розмови –парламентська більшість, акції на захист прем”єра, коаліційний уряд та вибори 2004 року.

У цьому ж числі тижневик коментує постанову Кабінету міністрів про порядок розподілу коштів для виплати грошових заощаджень і страхових внесків громадян України.

Ця постанова стосується лише тих коштів, що були вкладені до 2 січня 1992 року в установи колишнього Ощадбанку СРСР та Укрдержстраху. Докладніше про цей документ можна дізнатися зі статті “Хто з”їв гроші українських громадян?”.

Газета “Сільські вісті”, окрім розповіді про останні парламентські події та майбутню посівну коментує також специфіку телепрограми “Сім днів” та її ведучого Вадима Долганова. Публікація має заголовок “УТ-1 утнуло мелуна, або На безриб”ї і рак риба”.

“Чиї мовні та освітні права обмежуються в Криму?” – у публікації під таким заголовком кореспондент газети “Молодь України” розповідає про брутальне порушення конституційних прав громадян України в Криму.

А на сторінці “Міжнародна інформація” можна прочитати різноманітні міжнародні цікавинки, зокрема про антинобелівські премії, якими нагороджують науковців за найнедолугіші лженаукові праці, дізнатися про зустріч Сталіна з Мао Цзедуном, наслідком якої, окрім іншого, стало будівництво Москвою заводу з переробки ананасів і експорт їх з Китаю до Радянського Союзу.

А ось газета “Україна молода” привертає увагу до екологічних проблем. У публікації “Людина за межею своєї екосистеми” наголошується, що планета Земля поволі перетворюється на великий смітник токсичних відходів. На жаль, людство і досі не винайшло ідеального способу знищення цих відходів. Україна в цьому питанні є майже новачком. Лише три місяці тому державі нарешті вдалося законодавчо оформити принципово нову галузь, яка, можливо, поверне українському суспільству таке поняття, як екологічна безпека.

Тим часом, охочих утікти від екологічних та інших проблем, від жорстокої реальності у світ галюцинацій стає все більше… Наркомани сьогодні є в будь-якій країні. На перший погляд, у демократичному суспільстві кожен має право по-своєму розпоряджатися власним життям і здоров”ям. Однак, лише до тих меж, поки його особиста проблема не стане проблемою для інших. Цю досить неоднозначну тему порушуює газета “Вечірні вісті”. Публікація називається “Наркоман – злочинець чи жертва?”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG