Доступність посилання

ТОП новини

Столичні новини


Столичні новини

Київ, 5 квітня 2001 – П’ятого квітня Верховна Рада України ухвалила кілька важливих документів. Зокрема, новий Кримінальний кодекс. Смертна кара відтепер замінена прижиттєвим ув”язненням. Цей вид кари не застосовуватиметься до осіб, котрі мають менше вісімнадцяти і більше шістдесяти п”яти років. Новий Кримінальний кодекс суттєво відрізняється від колишнього. Затвердження нового Кримінального кодексу є одним із зобов”язань України після вступу до Ради Європи.

У четвер Президент України Леонід Кучма підписав указ, який передбачає створення Ради з питань інформаційної політики при главі держави.

Вперше за чотири місяці політичної кризи президент Леонід Кучма провів зустріч з представниками всіх політичних партій України, у тому числі опозиційними до президента. Зустріч відбулася в інституті міжнародних відносин.

У четвер Верховну раду пікетувало близько двохсот активістів Всеукраїнської чорнобильської партії “За добробут та соціальний захист народу” з вимогами повного та своєчасного виконання закону “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”.

Посол Європейської комісії Андре Ванавербек заявив 5 квітня у Києві, що європейські держави виконують свої зобов”язання перед Україною щодо надання допомоги після закриття Чорнобильської атомної станції. Ця заява пролунала по тому, як на початку тижня перший віце-прем”єр України Олег Дубина висловив незадоволення, що європейська спільнота, замість допомогти, висуває все нові і нові умови до української сторони.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG