Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси


Огляд української преси

Київ, 6 квітня 200 1 - Газета “Вечірні вісті” розповідає про результати опитування, проведеного Центром політичного аналізу та консультування при журналі “Політична думка”. Лідером позитивного рейтингу визнана Ю.Тимошенко. Значно виросли симпатії незалежних експертів до Віктора Ющенка, Тараса Чорновола, Володимира Філенка. Одночасно визначився і негативний рейтинг. Його безапеляційним лідером визнано Л.Кучму. Про це оповідається в статті “Які політики – такі і рейтинги”.

Якщо комусь одному належить шкарлупа яйця, а його вміст – іншому, то хто ж господар цього яйця? Таку головоломку газета “Україна молода” згадала, аби проілюструвати ситуацію на нафтогазовому ринку, де зацікавленим сторонам дуже хочеться розгадати цю загадку на свою користь. А найзацікавленішими сторонами тут є: Україна, як нафтогазовий провідник, та Росія, як постачальник. Поки що політика різних поглядів на спільне “яйце” заважає сфокусувати їх на долі перспективного для всіх “курчати”. Докладніше читайте в статті “Чиє яйце?”.

Газета “Сільські вісті” на першій шпальті розповідає про перереєстрацію парламентської більшості, про намір Юлії Тимошенко організувати референдум щодо відставки президента України і проведення дострокових виборів та про неготовність Л.Кучми до діалогу з опозицією.

Про ставлення влади до опозиції розповідає також і газета “Київські відомості”. Публікація називається “Влада і опозиція: хто більше матері-історії цінний”.

У цьому ж числі часопис розмірковує над тим, у яку суму може обійтися медична страховка і хто буде розпоряджатися цими медичними внесками, якщо Верховна Рада ухвалить законопроект про обов’язкове медичне страхування.

Медичної теми сьогодні торкаються більшість газет. Адже 7 квітня вважається Всесвітнім днем здоров’я. Зокрема, як зауважує автор статті в газеті “Молодь України”, медицина – чи не єдина галузь людської діяльності, де найголовнішим випробуванням на фаховість є милосердя.

А саме його і не вистачає багатьом медичним працівникам. З деякими випадками порушення медиками клятви Гіппократа можна ознайомитися в статті “Час лікувати”.

У цьому ж числі газета друкує радісну звістку для сімейних студентів. З 2001 року кожна студентська сім’я буде забезпечуватися окремими кімнатами в гуртожитках, для них буде резервуватися тимчасові робочі місця, що дасть змогу сімейним студентам працювати у вільний від навчання час та багато інших пільг. Так що неодруженим студентам є над чим замислитися.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG