Доступність посилання

ТОП новини

Київська міліція в понеділок не має наміру застосовувати силові методи до студентів українських вузів


Київська міліція в понеділок не має наміру застосовувати силові методи до студентів українських вузів

Київська міліція в понеділок не має наміру застосовувати силові методи до студентів українських вузів – учасників організованої громадським комітетом "За правду!" маніфестації, однак готова до будь-яких "нестандартних ситуацій".

Про це в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив заступник начальника ГУ МВС у Києві, начальник міліції громадського порядку Олександр Савченко, коментуючи майбутні дії міліції в зв'язку з акцією студентів, під час якої вони мають намір вирушити від приміщення Київського держуніверситету вулицею Хрещатик до адміністрації президента України.

Відповідаючи на запитання агентства, чи будуть оснащені працівники міліції спецзасобами, О.Савченко повідомив, що такі засоби будуть тільки у "тих сил, які перебувають у резерві". Нині, за словами заступника ГУ МВС, 200 міліціонерів перебуває біля Верховної Ради України і звичайний наряд - біля адміністрації президента. Водночас, поки що не досягнуто домовленості між працівниками правопорядку і студентами про те, щоб на шляху учасників акції міліціонери допомагали їм у підтримці громадського порядку.

Як повідомлялося, учасники громадського комітету "За правду!”, зокрема, студенти вузів, планують вдень у понеділок вручити примірник Конституції України президентові країни Леоніду Кучмі з тим, щоб він поклявся на ній про непричетність до злочинних дій стосовно журналіста Георгія Ґонґадзе.
XS
SM
MD
LG