Доступність посилання

ТОП новини

Учасники мітингу опозиції, що відбувся сьогодні вдень у Києві, зажадали відставки президента України Леоніда Кучми, "зміни системи влади", "негайної відставки" глави Державної податкової адміністрації


Учасники мітингу опозиції, що відбувся сьогодні вдень у Києві, зажадали відставки президента України Леоніда Кучми, "зміни системи влади", "негайної відставки" глави Державної податкової адміністрації Миколи Азарова, секретаря Ради національної безпеки і оборони Євгена Марчука, генерального прокурора Михайла Потебенька "із забороною надання їм нових посад на державній службі"

Про це мовиться в ухваленій резолюції.

Учасники мітингу, організованого Форумом національного порятунку, зажадали "припинити цькування прем'єра Ющенка і спроби його усунення від керівництва урядом", а також "прозорого, об'єктивного, повного, без зволікання розслідування зникнення незалежного журналіста Ґонґадзе", розслідування обставин загибелі В'ячеслава Чорновола.

Також у документі міститься вимога "заміни всієї колегії Генпрокуратури" і "дезінформатора Долганова" - президента Національної телекомпанії України.

У резолюції міститься вимога "звільнення політв'язнів", серед яких називаються лідер УНА-УНСО Андрій Шкіль, а також учасники опозиційних акцій 9 березня у Києві, затриманих після зіткнень опозиціонерів з силами міліції.

Учасники акції зажадали "припинення провокацій" проти екс-віце-прем'єра, члена ради Форуму нацпорятунку Юлії Тимошенко, а також надання представникам опозиції ефірного часу на центральному телебаченні і радіо по 1 годині щодня.

Мітинг відбувся на Софійської площі. За даними міліції, в ньому брали участь 2 тисячі осіб, організатори акції називають цифру 10 тисяч учасників.
XS
SM
MD
LG