Доступність посилання

ТОП новини

Український депутат, член об'єднання "антимафія" Григорій Омельченко після повернення зі США заявив, що в Америці розпочато досудове розслідування стосовно п'яти членів "найближчого оточення"


Український депутат, член об'єднання "антимафія" Григорій Омельченко після повернення зі США заявив, що в Америці розпочато досудове розслідування стосовно п'яти членів "найближчого оточення" президента України Леоніда Кучми

Він стверджує, що трьом з них вже заборонено в'їзд до країни.

Сьогодні в інтерв'ю українській службі Радіо Свобода депутат повідомив, що розслідування розпочате за матеріалами, наданими членами колишньої тимчасової депутатської слідчої комісії з розслідування обставин приховування валюти за кордоном. Зараз комісія розформована в зв'язку з постановою парламенту про ліквідацію тимчасових слідчих комісій.

"Ми встановили, що низка осіб з найближчого оточення президента відмивають в американських банках великі суми грошей через різні комерційні структури, у тому числі засновані і у США, які рахуються тільки на папері, але мають валютні рахунки", - сказав пан Омельченко.

Голова тимчасової комісії відмовився назвати імена цих осіб, пообіцявши, що зробить це після того, як будуть отримані попередні матеріали американського розслідування, яке вже розпочато.

Народний депутат висловив упевненість, що такий результат "буде". "У матеріалах стосовно цих п'яти осіб є дані, що вони порушили не лише українське законодавство, а й законодавство США", - наголосив депутат Омельченко.
XS
SM
MD
LG