Доступність посилання

ТОП новини

Почався візит міністра закордонних справ Росії Ігоря Іванова до Нідерландів і Франції


Почався візит міністра закордонних справ Росії Ігоря Іванова до Нідерландів і Франції

Москва, 11 квітня 2001 – Міністр закордонних справ Росії Ігор Іванов прибув до Гааґи ще у вівторок – після закінчення російсько-німецької зустрічі на вищому рівні. Він відвідує не тільки Нідерланди, але й Францію. Можна сказати, що це буде досить важлива подорож керівника російського зовнішньополітичного відомства не лише з огляду на проблеми, які зараз існують у відносинах між Російською федерацією та Європейським Союзом, а й з огляду на ситуацію на Балканах.

Під час свого візиту до Парижа міністр закордонних справ Російської федерації має взяти усасть у зустрічі керівників зовнішньополітичних відомств з балканської проблеми. І тут Росія має намір виступити з кількома ініціативами щодо покращення ситуації в реґіоні. Ну а Гаґа є природнім пунктом перед цим самітом. Саме в Гаазі перебуває Міжнародний трибунал, який сьогодні розслідує злочини югославських військових злочинців. Одна з вимог трибуналу – видача колишнього югославського президента Слободана Мілошевича – приятеля російського керівництва. Росія, як можна зрозуміти, виступає не тільки проти того, щоб диктатор Мілошевич відповів за свої злочини, але й проти діяльності Гаазького трибуналу як такого.

Залишається лише сподіватися, що під час перебування керівника російського зовнішньополітичного відомства у нідерландській столиці, йому зможуть дати вичерпні пояснення щодо того, як саме діє ця поважна міжанродна інституція і що Росії, якщо вона дбає про власну репутацію у світі, не варто боротися з Гаазьким трибуналом, а навпаки треба сприяти його благородній місії боротьби з тими, хто використовує своїх громадян та громадян інших країн як гарматне м’ясо для задоволення своїх специфічних політичних амбіцій.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG