Доступність посилання

ТОП новини

Заступник голови НРУ Юрій Ключковський у Миколаєві: “Фактом ефективної роботи уряд починає декому заважати”


Заступник голови НРУ Юрій Ключковський у Миколаєві: “Фактом ефективної роботи уряд починає декому заважати”

Миколаїв, 11 квітня 2001 - Поваленням уряду Віктора Ющенка будуть закреслені позитивні зміни у економіці України, а до нової парламентської більшості, таким чином, не увійдуть представники блоку партій НРУ, ПРП, КУН. Про це заявив під час перебування у Миколаєві народний депутат України, заступник голови НРУ Юрій Ключковський.

Він мав зустрічі з міським головою Володимиром Чайкою та заступником голови облдержадміністрації. Обговорено не лише взаємини партій та влади в регіоні, але і можливість залучення активістів Народного Руху до процесів реформування агропромислового комплексу.

Голова крайової організації НРУ Юрій Діденко ще раз висловив занепокоєння з приводу припинення ретрансляції Радіо Миколаїв програм української служби Радіо Свобода. Народний депутат України Юрій Ключковский висловив думку, що подібні процеси утисків свободи слова походять зі столиці і вони не додають авторитету нинішній державній владі. Влада та адміністрація Радіо Миколаїв вже понад два місяці пояснюють припинення ретрансляції програм Радіо Свобода так званими “технічними причинами”. Але, ще до повного припинення ретрансляції, з записів програм Радіо Свобода вирізали репортажі про акції в рамках “Україна без Кучми” в регіонах. Першою з ефіру Радіо Миколаїв зникла “Вечірня Свобода”.

На прес-конференції народного депутата України Юрія Ключковського запитали щодо його оцінки діяльності уряду Віктора Ющенка. На думку депутата, оцінювати роботу уряду слід враховуючи загальну ситуацію в економіці, соціальній сфері, в державі в цілому.

Юрій Ключковський далі:

”Вперше, не тільки за роки незалежності, а вперше з 1989 року ми маємо економічне зростання і стабільні фінансові стосунки, стабільний бюджет, навіть з певним перевиконанням. Ці два макроекономічні показники дають вже підстави для позитивної оцінки роботи уряду.

Ще раз підкреслюю – такого покращення не було з 1989 року.

Але, є і більш конкретні речі, які повинні прямо відобразитися на житті кожного чи, принаймні, багатьох громадян. Вперше від часів великої інфляції – від 1995 року, не просто скорочено заборгованість, а погашена заборгованість з виплати пенсій. Відбулося удвічі збільшення розміру пенсій. Вона тепер перевищує 100 гривень.

Вперше погашено заборгованість перед освітянами та медиками із зарплати, намічено, хоч і невелике, збільшення заробітної плати. Підвищено і проплати в енергетичній сфері”.

Юлій Ключковський назвав незрозумілими процеси пов’язані з прагненням висловити недовіру урядові Ющенка у парламенті.

На його думку:

“Фактом ефективної роботи цей уряд починає декому заважати.

Звичайно, що він заважає, насамперед, комуністам бо ті всю свою політику базують на тому, що, чим гірше, тим краще. Але, я хотів би нагадати, що зовсім недавно Ющенка і його уряд активно намагалися принизити представники антипрезидентської опозиції.

Нарешті, сьогодні навколо уряду крутиться дуже багато бажаючих його повалити з боку олігархічних партій”.

Заступник голови НРУ Юрій Ключковський повідомив, що має з парламентських джерел неофіційну інформацію про те, що вже є 216 підписів під вимогою відставки уряду Віктора Ющенка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG