Доступність посилання

ТОП новини

1-2 червня 2001 року в Москві проходитиме З'їзд слов'янських народів Республіки Білорусь, Російської Федерації та України


1-2 червня 2001 року в Москві проходитиме З'їзд слов'янських народів Республіки Білорусь, Російської Федерації та України

Після з'їзду планується створити низку спільних постійно діючих структур, зокрема слов'янський міжнародний банк, економічні та науково-технiчні об'єднання, слов'янську промислову палату, низку загальнослов'янських ЗМІ.

Про це повідомив сьогодні на засіданні українського організаційного комітету з підготовки і проведення з'їзду його голова народний депутат Сергій КІЯШКО.

На засіданні оргкомітету, до складу якого входять народні депутати України, громадські діячі, науковці, обговорювались питання щодо підготовки з'їзду, "направленого на укріплення слов'янського єднання".

В результаті зустрічі було досягнуто домовленості, що на з'їзді буде прийнято політичне звернення та програма спільних дій. Крім того, було досягнуто домовленості, що від Росії на з’їзд прибудуть 500 делегатів, від України - 220, від Білорусії - 80, в число делегатів входитимуть і представники діаспор.

На засіданні українського оргкомітету було вирішено запропонувати народному депутату Борису ОЛІЙНИКУ очолити делегацію від України.
XS
SM
MD
LG