Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко- звітує, економісти - оцінюють


Ющенко- звітує, економісти - оцінюють

Київ, 12 квітня 2001 – Сьогодні у Києві в Будинку вчителя розпочалися громадсько-політичні слухання звіту уряду про виконання минулорічної програми “Реформи заради добробуту”. З доповіддю виступив прем”єр-міністр України Віктор Ющенко.

За даними прем’єра, реальні грошові доходи громадян за минулий рік зросли на 6%, порівняно з 1999-м роком. Зменшено заборгованість із зарплат на 23%.

За словами Ющенка, відбулася певна стабілізація і у сфері виплати пенсій. Прем”єр зазначив, що поточні виплати здійснюються у повному обсязі, а загальна сума коштів, які будуть спрямовані на підвищення пенсій у цьому році, становитиме понад 2 млрд. гривень.

Присутні в залі економісти та політологи давали оцінку уряду.

Для Радіо Свобода говорить економіст-міжнародник, член партії “Реформи та порядок” Сергій Терьохін:

“Це друге громадське слухання, яке започаткував вперше в історії України прем’єр Ющенко.

Дуже важко говорити про якісь радикальні зрушення в економічній сфері, хоча за рік з’явилися стимули, що засвідчують: у майбутньому економіка буде розвиватися в правильному напрямку.

Зрозуміло, що справедливими є нарікання до уряду, які прозвучали під час цих громадських слухань про те, що уряд має бути більш відкритим, публічним, більше звертати увагу на роз’яснення своїх кроків суспільству. Це потрібно для того, щоб не виглядало так, що в цьому уряді йдуть якісь підпільні розбірки між різними олігархічними кланами. Чого і немає.

А є боротьба між урядом, який відстоює інтереси суспільства, і олігархами або комуністами, які ці інтереси захищати не хочуть”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG