Доступність посилання

ТОП новини

Німецька сторона досі не надала Генеральній прокуратурі України матеріали незалежної експертизи "таращанського тіла"


Німецька сторона досі не надала Генеральній прокуратурі України матеріали незалежної експертизи "таращанського тіла"

Німецька сторона досі не надала Генеральній прокуратурі України матеріали незалежної експертизи "таращанського тіла", про що українське слідство просило у відповідному міжнародно-правовому клопотанні, заявив заступник генерального прокурора України Олексій Баганець в інтерв'ю журналістам у четвер у Києві.

Він також поінформував про те, що на допит у Генпрокуратуру було викликано членів тимчасової депутатської слідчої комісії з розслідування обставин зникнення журналіста Георгія Ґонґадзе для пояснення обставин, за яких були взяті зразки "таращанського тіла". "Але прийшов тільки голова комісії Олександр Лавринович", - сказав заступник генпрокурора.

О.Баганець повідомив, що Генпрокуратура з'ясовувала обставини, за яких народний депутат, секретар парламентської комісії Сергій Головатий і експерт Валерій Івасюк, залучений до роботи комісії, отримали зразок "таращанського тіла". "Ці обставини свідчать про те, що в діях цих осіб є маса суперечностей, - сказав він.

Заступник генпрокурора повідомив, що мати Георгія Леся Ґонґадзе погодилася надати для проведення ще однієї генотипоскопічної експертизи за участю експертів ФБР зразки крові і свої медичні документи тільки в тому разі, якщо в її присутності в морзі судмедексперти відберуть зразки "таращанського тіла", а також буде зроблено рентген тіла в місцях, які вона вкаже сама.

О.Баганець підтвердив, що на сьогодні Генпрокуратура відпрацьовує дві основні версії вбивства Г. Ґонґадзе. Одна – вбивство, скоєне на професійному ґрунті, і друга – Г. Ґонґадзе став жертвою кримінального злочину.
XS
SM
MD
LG