Доступність посилання

ТОП новини

Георгій Крючков: “Факт надання політичного притулку майорові Миколі Мельниченку - недружній акт США відносно України”


Георгій Крючков: “Факт надання політичного притулку майорові Миколі Мельниченку - недружній акт США відносно України”. А Геннадій Удовенко розглядає це як зневагу до України

Київ, 17 квітня 2001 - Народний депутат, член фракції Компартії України Георгій Крючков назвав факт надання політичного притулку майорові Миколі Мельниченку недружнім актом США відносно України.

В інтерв” ю Радіо Свобода він зауважив:

“Реакція моя вкрай негативна. Я вважаю це недружнім актом США відносно України . Знаючи про те, які претензії в Україні до цієї людини, мабуть, не могла така велика держава піти на те, щоб надати притулок. Це по-перше. По-друге. Це дає привід думати, що вся афера із справою Мельниченка не обійшлась без Заходу. І тут можна думати все, що завгодно. Тому, це ще раз свідчить про недружню позицію США відносно моєї країни. Ще є цікаві моменти. Я не буду здивований, якщо найближчим часом буде повідомлено, що Гія Гонгадзе живий. Я цього як людина, політик, державний діяч дуже хотів би.

Стосовно того, як все це позначиться на відносинах України і США. Не думаю, що буде різке погіршення стосунків. Це буде рядовим моментом у відносинах - з огляду на те, що Україна дуже залежна зараз від Сполучених Штатів і, взагалі, від зарубіжних держав, від міжнародних фінансових інституцій. Тому обурення висловлено, відповідні заяви зроблені, на цьому все закінчиться. Якщо, звичайно, Сполучені Штати не підуть на те, на що вони мають піти: вони повинні видати майора Мельниченка Україні.

Коментар на цю тему дав для Радіо Свобода і народний депутат Геннадій Удовенко.

Він зазначив:

“У мене виникає дуже велике запитання: таке поспішне надання Мельниченку політичного притулку?! Я розглядаю це як зневагу до України. Це – раз. Друге: американці хочуть одержати значний банк даних. У них тепер знаходиться справа Лазаренка ( багато мають матеріалів), тепер от Мельниченко. Я розглядаю це як недружній акт стосовно України.”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG