Доступність посилання

ТОП новини

Перший свiй робочий вiзит молдовський президент Владiмiр Воронiн здiйснив до Москви, яка пообiцяла пiдтримку в приднiстровському


Перший свiй робочий вiзит молдовський президент Владiмiр Воронiн здiйснив до Москви, яка пообiцяла пiдтримку в приднiстровському

Кишинів, 17 квітня 2001 – У Москві новий президент Молдови Владімір Воронін заявив, що Російська федерація була, є і завжди буде стратегічним партнером Молдови. Воронін у понеділок зустрічався з російським президентом Владіміром Путіним, який сказав, що Москва готова й далі бути ґарантом політичного врегулювання придністровської проблеми.

Молдовський президент заявив у Москві, що партія комуністів має у парламенті 72 місця із 101-го. Владімір Воронін сказав, що «це дає можливість змінити Конституцію, якщо це буде потрібно. Єдина умова – придністровська проблема повинна вирішуватися в межах територіальної цілісності та суверенітету республіки Молдова». Воронін вважає, що для остаточного врегулювання придністровської проблеми Тирасполю треба надати стільки суверенітету, скільки потребує вирішення цієї проблеми. Під час зустрічі з лідером російських комуністів Генадієм Зюгановим досягнуто домовленості щодо його візиту в Кишинів 21-22 квітня. Зюганов братиме участь у з’їзді партії молодовських комуністів.

Після повернення президента Вороніна додому до Кишинева 18-го квітня прибуде голова російської державної комісії щодо придністровського врегулювання Євґєній Прімаков. Разом із своїм українським колегою головою державної комісії України Володимиром Горбуліним вони зустрінуться з робочими групами експертів від Кишинева і Тирасполя, котрі працюють над проектом особливого політичного статусу для Придністров’я.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG