Доступність посилання

ТОП новини

Економічні новини


Економічні новини

Київ, 17 квітня 2001 - Головною темою в політичному житті країни залишається питання - бути чи не бути уряду Віктора Ющенка після звіту Кабінету міністрів у парламенті 17 квітня. Щоб ухвалити резолюцію про недовіру уряду, необхідно не менше 226-ти голосів. Питання про відповідальність Кабінету міністрів не може розглядатися Верховною Радою більше одного разу протягом однієї чергової сесії, а також протягом року після затвердження програми діяльності уряду. Лідер фракції ОДНУ (О) Олександр Зінченко повідомив , що прогнозує винесення вотуму недовіри урядові Віктора Ющенка внаслідок голосування в парламенті зі звіту уряду. Розповідаючи про склад наступного уряду у разі відставки нинішнього Кабінету міністрів, Олександр Зінченко висловив переконання, що "уряд приречений бути коаліційним".

Віктор Ющенко, який обговорював з керівниками парламентських фракцій і груп регламент звіту уряду у Верховній Раді щодо перспектив роботи майбутнього уряду після відставки нинішнього, сказав, що не заздрить тим, хто прийде в новий уряд, оскільки важко сформувати за 10 місяців до майбутніх парламентських виборів ефективну державну команду.

Коментуючи факт збору підписів за включення до порядку денного засідань парламенту питання про відповідальність уряду і підготовки проекту постанови про висловлення йому недовіри, Віктор Ющенко заявив, що відставка нинішнього уряду негативно позначиться на економіці і соціальній політиці держави.



Директор Інституту політики Микола Томенко вважає, що президент України Леонід Кучма - єдина політична фігура, яка може і повинна "розставити крапки над "і" в питанні про долю уряду. Про це М. Томенко заявив у Києві під час громадських слухань на тему "Публічний звіт уряду про виконання програми дій "Реформи заради добробуту".

Всесвітній банк включив Україну в список найбідніших країн світу і вивів з цієї групи Екваторіальну Гвінею. Україна одержала новий статус після того,як річний доход українців упав нижче від позначки 750 доларів. Експерти вважають, що тепер Україна може і далі одержувати дешеві кредити ВБ.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG