Доступність посилання

ТОП новини

Мирослава Гонгадзе: інтерв’ю в Варшаві


Мирослава Гонгадзе: інтерв’ю в Варшаві

Прага, 17 квітня 2001 — Дружина зниклого журналіста Георгія Гонгадзе Мирослава вважає винними в його убивстві Президента України Леоніда Кучму й його оточення. Це, заявила вона на прес-конференції в Варшаві в вівторок, єдиний логічний висновок — за становища, коли відсутнє дієве розстеження цієї справи. А ще Мирослава Гонгадзе попереджає, що усунення Віктора Ющенка з посади Прем’єр-міністра зупинить реформи в Україні.

«Я маю відчуття, що прокурори грають роль адвокатів, – заявила Мирослава Гонгадзе. – Якби ті, кого звинувачувано, — Президент і його оточення — захотіли, то розслідування, думаю, було б дієвіше», – сказала вона журналістам, що прийшли на її прес-конференцію до приміщення тижневика Солідарність у Варшаві.

Дружина Георгія Гонгадзе сподівається, що Прем’єр-міністр України Віктор Ющенко втримається на посаді — інакше-бо, вважає вона, «ті паростки демократії, що вже виросли, буде витоптано». Якщо впливові олігархи доведуть до його відставки, каже Мирослава Гонгадзе, Україна піде білоруським шляхом.

На її думку, звільнення Ющенка найімовірніше призведе й до виключення України з Ради Європи — а такий крок, за її словами, більше пошкодить простим українцям, ніж політичним керівникам.

І якщо Віктор Ющенко не залишиться Прем’єр-міністром, «я не хочу більше жити в Україні», – заявила Мирослава Гонгадзе, яка виїхала до Польщі, побоюючись за свою безпеку й безпеку двох малих дітей.

Вона ще не вирішила, чи починати їй нове життя у Сполучених Штатах Америки, але додому повертатися боїться, поки там так неспокійно.

«Я боюся щодня, – каже Мирослава Гонгадзе. – Але моя проблема стала проблемою всього суспільства».

Але все-таки, за словами Мирослави Гонгадзе, зворотній квиток до України вона тим часом має…

(За матеріялами інформаційних агентств)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG