Доступність посилання

ТОП новини

Буковинські аналітики вважають, що український уряд неспроможний втілювати реформи і пояснюють “чому”


Буковинські аналітики вважають, що український уряд неспроможний втілювати реформи і пояснюють “чому”

Чернівці, 18 квітня 2001 - 17 квітня у Верховній Раді звітував прем”єр-міністр України Віктор Ющенко. Оцінюючи позитиви і прорахунки в діяльності уряду, буковинські аналітики і політологи дійшли висновку, що український уряд взагалі неспроможний діяти через юридичну невизначеність його компетенцій та повноважень.

Сьогодні серед парламентарів чимало охочих як знищити уряд Віктора Ющенка, так і підтримати. Але, на думку буковинських аналітиків, і противники, і прибічники прем”єра є причетними до ситуації, що склалася довкола українського уряду. Буковинські аналітики вважають, що цей найвищий виконавчий орган держави неспроможний втілювати реформи і пояснюють “чому”.

Для Радіо “Свобода” говорить голова асоціації органів місцевого самоврядування Чернівецької області, юрист за фахом Борис Руснак:

“Нашому уряду важко діяти, бо на сьогодні немає закону про уряд, немає закону про Кабінет міністрів - головний вищий орган в системі виконавчої влади. А цей закон має визначити статус уряду, його компетенцію, повноваження, взаємодію з парламентом, президентом. Чому немає такого закону? Тому що, очевидно, комусь невигідно, щоб все було врегульовано і щоб кожний знав свої повноваження.”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG