Доступність посилання

ТОП новини

Угорщина не запроваджуватиме візовий режим для українських громадян до її вступу в Європейський Союз


Угорщина не запроваджуватиме візовий режим для українських громадян до її вступу в Європейський Союз

Таку позицію Будапешта підтвердив журналістам у середу міністр закордонних справ Угорщини Янош Мартоні, який перебуває у Києві з офіційним візитом.

Якщо на момент членства в ЄС Угорщини доведеться ввести візи для громадян України, то Будапешт "вживе всіх можливих заходів для пом'якшення режиму", відзначив глава зовнішньополітичного відомства. Ці заходи, зокрема, передбачатимуть модернізацію і розширення пунктів пропуску на українсько-угорському кордоні, спрощення процедури видачі віз, створення додаткових консульств, наприклад, в Берегово (Закарпатська область).

У червні під час візиту до Будапешту прем'єр-міністра України планується підписати угоду про режим взаємних поїздок громадян двох країн і концепцію прикордонного співробітництва.

"Між Україною і Угорщиною не існує політичних розходжень і відносини між двома країнами повинні поглиблюватися", – заявив Я.Мартоні. На думку дипломата, обидві сторони повинні розширити консультації і свої можливості у форматі "Вишеградська четвірка" (Чехія, Словаччина, Польща, Угорщина ) плюс Україна".
XS
SM
MD
LG