Доступність посилання

ТОП новини

Британія прагне привабити іноземних туристів, незважаючи на ящурну пошесть


Британія прагне привабити іноземних туристів, незважаючи на ящурну пошесть

Лондон, 17 квітня 2001 - Чотириденну кампанію замислено як рекламний тур для сорока керівників міжнародних туристичних організацій вибраними реґіонами Британії, ключно з тими, що їх вразив вірус ящура. Усі видатки на цей тур взяла на себе британська сторона, а його останньою подією стануть приватні прийоми на вулиці, де міститься офіційне помешкання прем’єр-міністра Тоні Блера, і в Вінзорському палаці, що є однією з резиденцій королеви Єлизавети Другої.

Британське туристичне відомство, яке зорганізувало цей візит, заявило, що з його допомогою сподівається розвіяти неправильне уявлення й неточну інформацію про «ящурну» кризу за кордоном. У перебігу візиту представники міжнародних туристичних організацій відвідають графство Кумбріа, що на північному заході Англії, яке найбільше вразила пошесть. Також відбудуться екскурсії до гірської Шотландії, північного Вельсу, Единбурґу і, звичайно, Лондона, тобто місць, які традиційно популярні серед іноземних відвідувачів Британії. Незважаючи на те, що ці місця є абсолютно безпечними, багато хто скасовує свої поїздки з остраху, який навіює висвітлення ящурної пошесті у світових засобах масової інформації. Делегатів поділено на дві групи. Вони представляють Бельгію, Канаду, Данію,Францію, Німеччину, Японію, Норвегію, Іспанію, Швейцарію та Сполучені Штати . В усіх цих країнах Британія є популярним туристичним реґіоном. Одна з цих груп у вівторок вирушила до Шотландії й Кумбрії на борту приватного літака, який надала найбільша британська авіакомпанія «Брітіш ервейс». Її супроводжує міністр туризму. Друга група в середу вирушає з Манчестера, що на північному заході Англії, до північного Вельсу і південно-західної Англії, яка також постраждала від ящура.

«За кордоном багато плутанини щодо ящура, й це відлякує людей», – сказав голова Британського туристичного відомства Девід Квомбі. – Нам слід розвіювати ці неправильні уявлення, якщо хочемо підтримати внутрішню туристичну індустрію, яка має в обігу 13 мільярдів фунтів на рік».

Пригадаймо, що ящурна пошесть спалахнула в Англії дев’ять тижнів тому. На початок цього тижня було зареєстровано 1341 випадок цієї інфекційної хвороби тварин, яка не становить такої небезпеки для людей. Епідемія спершу спричинила закриття великих ділянок сільської місцевості, але нині багато обмежень вже знято. Британський уряд кілька тижнів тому розпочав кампанію з метою переконати людей, аби вони поверталися до сільської місцевості. Водночас, і далі діє заборона, зокрема, на відпочинок та прогулянки у деяких районах сільської місцевості.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG