Доступність посилання

ТОП новини

Як у Росії коментують можливу відставку Ющенка


Як у Росії коментують можливу відставку Ющенка

Москва, 19 квітня 2001 - Представники російських засобів масової інформації, акредитовані в Україні, наголошують, що тепер питання про вотум недовіри уряду Віктора Ющенка перетворюється на звичайнісіньку формальність. Ющенко готується до відставки, -говорить інтернетівська газета «Ру». Російські засоби масової інформації нагадують, що до рішення українського парламенту так чи так причетні й російські керівники. Ті саме напередодні голосування у Верховній Раді України точили досить неприємні переговори з українською урядовою делегацією.

Ці переговори продемонстрували: Москва бажає іншого партнера – не Віктора Ющенка, і з українським прем’єр-міністром жодних компромісів ніхто шукати не збирається. Для проросійськи налаштованих депутатів в українській Верховній Раді це очевидний сигнал проголосувати проти нинішнього українського уряду, боротися за відставку Віктора Ющенка. Ще один важливий прогноз, який роблять інтернетівські видання, скажімо, журнал «Ґрани Ру» – це те, що Віктор Ющенко має тепер тільки одну можливість: стати лідером української опозиції, бо можливості інтегруватися в еліту, близьку до президента Леоніда Кучми, він просто не має.

Однак, треба сказати і про іншу можливість, про яку говорять в російській столиці. Президент України Леонід Кучма мав би призначити Віктора Ющенка виконуючим обов’язки прем’єр-міністра, щоб не дати йому можливість перетворитися на опозиційного вождя. Таким чином, тоді б відповідальність за будь-які проблеми в економіці лягла саме на Віктора Ющенка. А зобов’язаний він би був своїм перебуванням на посаді прем’єра саме президенту, а не парламенту, який відмовить йому в довірі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG