Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси


Огляд української преси

Київ, 20 квітня 2001 - Після звіту українського уряду президент України Л.Кучма доволі дивно відреагував на ситуацію в державі. Він заявив: “До рук нині хочеться взяти не гітару, а булаву, і стукнути декого по голові. А гітари на це жаль”. Такими одкровеннями голова держави поділився з кореспондентами деяких російських видань. А українським читачам про це переповідає газета “Вечірні вісті”.

“Хто робить – того і б”ють” – такий був лейтмотив виступу голови Верховної Ради Івана Плюща в день, коли заслуховувався звіт уряду. І таку ж назву має публікація в “Сільських вістях”, в якій можна ознайомитися з текстом промови. У ній Іван Степанович попереджав народних депутатів про ті деструктивні політичні наслідки, які можуть бути в разі висловлення недовіри урядові Ющенка.

Конкретизує негативні політичні наслідки можливої відставки уряду Ющенка кореспондент газети “Правда України”. “Якщо таке трапиться, - зауважує журналіст, - “то відразу ж розпочнеться кланова боротьба за прем”єрське крісло, а також за міністерські портфелі.”

Серед імовірних претендентів на посаду голови Кабміну згадуються прізвища Тигипка, Азарова та Медведчука. Як наголошує автор, усі троє - ставленики олігархічних кланів і ніхто з них не стане наступником головної лінії Віктора Ющенка щодо інтересів країни в цілому та захисту “маленького українця”.

“Нова більшість” уже ділить портфелі?” –у публікації під таким заголовком газета “Молодь України” розповідає про поступки народним депутатам, на які пішов уряд Ющенка. Зокрема, парламентаріям було запропоновано внести свої пропозиції щодо можливих кандидатур віце-прем”єра та майбутнього міністра промисловості та торгівлі.

Але, як зауважує кореспондент, новостворена парламементська більшість, куди увійшли комуністи з олігархами, схоже, вже й без того ділить портфелі урядовців, які , за переконанням парламентаріїв, приречені на відставку.

Не оминають увагою газети і проблеми в регіонах. Так, увагу “Київських відомостей” та “України молодої” привернули події у Луганську, де ніяк не може вирішитися конфлікт між мером Луганська та депутатами міської ради.

Окрім цього газета “Україна молода” також друкує інтерв”ю з лідером УНА-УНСО Андрієм Шкілем, а також розповідає про лідера одного з новостворених Рухів – Богдана Бойка. У рубриці “Герої нашого часу” оповідається про особливості талантів пана Бойка, а саме: про його вміння плести інтриги та гарно говорити, - яких, втім, вистачило, аби зробити собі політичну кар”єру. Подробиці читайте в статті “Скажи мені, який твій Рух, і я скажу, хто ти”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG