Доступність посилання

ТОП новини

Економічні новини


Економічні новини

Київ, 20 квітня 2001 -Якщо Україна не продовжуватиме політичні і економічні реформи, це може негативно позначитися на відносинах з Європейським Союзом. Про це заявив напередодні на прес-конференції в Києві генеральний секретар Ради Європейського Союзу, високий представник з питань зовнішньої політики і політики безпеки ЄЄ Хав'єр Солана. "Важливо, щоб реформи, які здійснюються в Україні, тривали, і було б великою помилкою не рухатися по дорозі реформ", - сказав він, зазначивши, що це важливо для співробітництва України з ЄС.

Коментуючи ситуацію з розслідуванням кримінальної справи Гонгадзе, Хав"єр Солана підтвердив, що "позиція Європейського Союзу тут не змінилася". "Ми хочемо бачити прозоре розслідування справи", - сказав він, наголосивши водночас, що це внутрішня справа України.

Президент Леонід Кучма закликав споживчу кооперацію бути "активним учасником формування внутрішнього ринку, а не спостерігачем". Виступаючи напередодні на четвертих зборах ради Укоопспілки 17 скликання, він заявив, що кооперація за своїм характером має бути "гнучкою і мобільною", швидко реагувати на зміни на ринку. Президент підкреслив, що боротися за ринок потрібно сьогодні. За його словами, споживча кооперація має складати конкуренцію комерційним структурам, які нерідко "зловживають відсутністю суперників".

Стан будівельних конструкцій об'єкта "Укриття" не вимагає негайних робіт з їх укріплення і не загрожує катастрофою, Про це заявив співдиректор з української сторони групи управління проектом перетворення "Укриття" в екологічно безпечний об'єкт Валерій Кулішенко. Він заявив: "У мене немає підстав ініціювати негайний початок робіт із зміцнення будівельних конструкцій, хоч я відповідаю за це питання. У мене немає факту, який би довів, що потрібно все кидати і бігти гасити пожежу". Валерій Кулішенко відмовився коментувати інформацію колишнього начальника об'єкта "Укриття" Валентина Купного про можливість обвалу опор об'єкта, заявивши водночас, що чутки про катастрофічний стан "Укриття" занадто перебільшені і не відповідають дійсності. За його даними, детальна інформація про реальний технічний стан "Укриття" буде оприлюднена на спеціальній конференції 24 квітня. Генеральний директор Чорнобильської АЕС Віталій Толстоногов підтвердив "відчуття повної відповідальності за стан зупинених енергоблоків станції і об'єкту "Укриття", заявивши водночас, що загальний стан "Укриття" "не поліпшується". "Йому вже 15 років, час іде, - сказав він, додавши, -“і ми завжди повинні чітко розуміти - це об'єкт у невизначеному стані в зв'язку з важкою радіаційною обстановкою".

До речі, вартість підтримки об'єкта "Укриття" в безпечному стані в 2001-2015 роках оцінюється в 120 млн. доларів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG