Доступність посилання

ТОП новини

Зустріч лідерів 34-х держав американського континенту у канадському місті Квебек, позитивно вплине на процес ґлобалізації у світі, в тому числі й в Україні


Зустріч лідерів 34-х держав американського континенту у канадському місті Квебек, позитивно вплине на процес ґлобалізації у світі, в тому числі й в Україні. Таку думку в інтерв’ю для "Радіо Свобода" висловила канадська сенаторка

Оттава, 23 квітня 2001- Канадська сенаторка Андрейчук переконана, що вже сама ідея і сам факт всеамериканського саміту є в нинішніх умовах надзвичайно важливими. Розповідає Рейнел Андрейчук:

Рейнел Андрейчук

Світ зґлобалізований сьогодні, і лідери держав просто зобов’язані контролювати процеси, що відбуваються в торгівлі. Якщо вони цього не зроблять, то контроль перейде до рук бізнесових структур, а це призведе до того, що за рахунок збагачення невеликих груп значно зросте у світі кількість бідних людей. Аби уникнути такого наслідку, й треба створити дієві засади, які б ґарантувала ефективні відносини у галузі торгівлі. Саме для цього й зібралися у Квебек-сіті лідери держав. Результати всеамериканського саміту, продиктовані процесами ґлобалізації, матимуть вплив далеко за межами американського континенту, у тому числі і в Україні.

Надія Бадзів

Але для цього, на думку сенаторки, Україна, передусім, мусить собі дати раду з економічними реформами:

Рейнел Андрейчук

Україна не може не включитися в процес ґлобалізації, як не може вона відкладати цей процес з року на рік. Насамперед, їй потрібно провести ефективні економічні реформи та змінити із старого на новий спосіб мислення. Настає інший світ, і він вимагає від України, як і від інших держав, не обмежуватися лише торгівлею із сусідами. Але для того, аби знайти своє місце на міжнародному ринку, Україна мусить випускати конкурентноспроможну продукцію. Це стало б надійною запорукою піднесення добробуту українського народу.

Надія Бадзів

Велику кількість протестуючих, які з’їхалися у Квебек-сіті із уісєї Канади, аби перешкодити роботі саміту, Рейнел Андрейчук вважає цілком нормальним явищем для демократичної держави, де кожен має право висловити свою думку. Гловне, на її переконання, щоб ці акції не супроводжувались насиллям. Водночас, канадська сенаторка українського походження Рейнел Андрейчук категорично заперечила припущення деякий мас-медіа про те, що у Квебек-сіті буде закладено ґрунт радянській моделі відносин між американськими країнами, при якій домінуватиме одна найпотужніша держава.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG