Доступність посилання

ТОП новини

Російська фракція «Єдність» проти негайних змін у структурі керівництва Нижньої палати Думи, які могли б призвести до зменшення впливу комуністів


Російська фракція «Єдність» проти негайних змін у структурі керівництва Нижньої палати Думи, які могли б призвести до зменшення впливу комуністів

Москва, 23 квітня 2001 - Представники пропрезидентської фракції «Єдність» у Державній Думі Російської федерації пропонують відкласти до осені можливі структурні зміни у нижній палаті російського парламенту. Як відомо, група «Народний депутат», також близька до президентської адміністрації, днями звернулася до колег із пропозицією значно скоротити кількість парламентських комітетів і комісій. На думку представників цієї групи, нинішня кількість комітетів і комісій в Держдумі Російської федерації аж ніяк не сприяє ефективності роботи нижньої палати російського парламенту.

Як наголошують спостерігачі, заява представників фракції «Єдність» свідчить про те, що у самій цій фракції йде серйозна боротьба між прихильниками негайних змін у структурі керівництва нижньої палати парламенту, так і між тими, хто виступає проти таких змін взагалі. Треба сказати, що якщо справді відбудуться структурні зміни у Державній Думі, більшості позбудуться не тільки представники Комуністичної партії Російської федерації, але й представники фракції «Єдність». А серед депутатів, звичайно, багато тих, хто бажає обіймати престижну посаду голови парламентського комітету, й таким чином створилося досить серйозне лоббі, яке виступає проти ініційованих Кремлем планів змін у структурі нижньої палати російського парламенту. Якщо б зміни в палаті відбулися, комуністи втратили б вплив на більшість рішень, які ухвалює нижня палата парламенту.

Як відомо, зараз чотири пропрезидентські фракції створили координаційну Раду, метою якої є забезпечити ефективне голосування з ініціатив, які пропонує депутатам російський президент Владімір Путін. Однак, у комуністів зважається можливість затягування розгляду цих питань саме завдяки ролі голів комітетів, які виносять ті чи ті законодавчі ініціативи на попередній розгляд депутатів. Отож, за логікою політичної боротьби «Єдність» мала б допомагати президентській адміністрації у виконанні цього плану. А за логікою депутатських привілеїв, як бачимо, навіть серед представників пропрезидентської фракції чимало тих, хто бажає збереження статусу-кво і таким чином допомагає комуністам зберегти свій вплив на політичне і парламентське життя Росії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG