Доступність посилання

ТОП новини

Західна Європа демонструє дедалі більшу стурбованість розвитком подій в Україні


Західна Європа демонструє дедалі більшу стурбованість розвитком подій в Україні

Берлін, 24 квітня 2001 – Черговим свідченням цього стала телефонна розмова між канцлером Німеччини Ґергардом Шредером та президентом України Леонідом Кучмою. Як повідомила прес-служба уряду ФРН, головною темою бесіди між німецьким канцлером та українським державним лідером став стан реформ в Україні.

Німецький канцлер наголосив на зацікавленості Берліна в тому, щоб Київ послідовно просувався шляхом економічних та демократичних перетворень. Це полегшить Німеччині та її європейським партнерам підтримувати розвиток подальшої співпраці України з Європейським союзом, а також з міжнародними фінансовими установами,- сказав Ґергард Шредер під час телефонної розмови з Леонідом Кучмою. Український президент, зі свого боку, запевнив, що виступатиме за продовження курсу реформ і зробить все можливе для того, щоб підтримати уряд Віктора Ющенка.

Нагадаю, що кабінет міністрів, якому довелося вислухати гостру критику з боку лівих та пропрезидентських фракцій Верховної Ради України, користується великою популярністю на Заході. Німецькі експерти, які консультують уряд України, з огляду на реальні досягнення у сфері макроекономічної стабілізаіцї неодноразово заявляли, що уряд Ющенка є найкращим, що його досі мала Україна.

Телефонна розмова між керівником німецького уряду Ґергардом Шредером та президентом України Леонідом Кучмою відбулася на тлі дебатів про виключення України з Ради Європи. Голосування з цього приводу Парламентська Асамблея Ради Європи планує провести в четвер. Причиною дебатів про виключення України з цієї організації стали численні повідомлення про порушення людських прав та утиски свободи слова в цій країні.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG