Доступність посилання

ТОП новини

Уряд Великобританії виступив з новою ініціативою, що покликана протидіяти перемитництву мігрантів до країни


Уряд Великобританії виступив з новою ініціативою, що покликана протидіяти перемитництву мігрантів до країни

Лондон, 25 квітня 2001 ― Британський уряд оприлюднив нові ініціативи, що мають завдати удару по перемитництву біженців до Великобританії.

Міністр внутрішніх справ країни заявив, що британська імміграційна служба встановить у французьких і британських портах спеціальні рентгенівські прилади, що допоможуть виявляти незаконних мігрантів у кузовах вантажівок і контейнерах, які перетинають протоку Ла- Манш на поромах.

Британський уряд також запроваджує низку заходів до тих прохачів притулку, які, відчуваючи, що у клопотанні їм буде відмовлено, воліють «загубитися» у країні. Таких нелегалів, що зникли з поля зору влади, у Британії тисячі і британський уряд перебуває під тиском опозиційної Консервативної партії, яка пропонує блокувати у спеціальних таборах усіх прохачів притулку до завершення розгляду їхніх клопотань.

Однак, наміри торі будувати табори суперечать міжнародним законам і викликають сувору критику правозахисних організацій. Нинішній лейбористський уряд також критикує цей план опозиції, як ксенофобський.

Нові заходи Міністерства внутрішніх справ – це штрафні санкції за порушення прохачами притулку закону, згідно з яким місце перебування мігранта має бути відомо імміграційним чиновникам. Міністр внутрішніх справ країни Джак Стелл також пояснив свій план укласти перелік країн та груп людей від яких взагалі не прийматимуться клопотання про політичний притулок. За нинішнього закону британські чиновники зобов’язані розглядати заяви про політичний притулок усіх громадян будь-якої країни, включно, наприклад, зі США, а на час розгляду надавати прохачеві спеціальну допомогу і житло.

Британія депортує у середу 74 нелегальних мігрантів, яких було затримано у вівторок у перебігу рейдів поліції на півдні країни. Більшість із цих людей, які нелегально працювали в Англії, є громадянами Польщі і прибалтійських держав.

Тим часом, Комітет палати лордів британського парламенту закликав Європейський Союз розробити спільну політику щодо законної міграції, яка допомогла б подолати брак кваліфікованих працівників у багатьох галузях промисловості.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG