Доступність посилання

ТОП новини

Досвід судового процесу над колишнім міністром внутрішніх справ Ізраїлю показує, що «Робін Гуди», які забирають у багатих та роздають бідним, існують


Досвід судового процесу над колишнім міністром внутрішніх справ Ізраїлю показує, що «Робін Гуди», які забирають у багатих та роздають бідним, існують

Єрусалим, 25 квітня 2001 - Колишній міністр внутрішних справ Ізраїлю Аріє Дері, лідер ультарелігійної партії мароканських євреїв Шас, що відбуває тепер термін ув’язнення за корупцію, знову постав перед судом. Його обвинувачують у зловживанні своєю посадою, бо він розподіляв кошти свого міністерства головним чином серед організацій, що належали до його партії.

Відповідаючи на запитання суддів, Аріє Дері підтвердив, що ці обвинувачення відповідають дійсності, проте він не вбачає в них жодного службового злочину, бо «намагався відновити справедливість». Адже, твердить він, євреї Африки та Азії у своїй масі бідняки, бо зазнають в Ізраїлі дискримінації при розподілі державних коштів. Партія Шас висунула його в міністри саме для того, щоб покінчити з цією несправедливістю. Ось він і діяв відповідно, роздаючи кошти міністерства лише «своїм людям».

Дері дав без будь-якої відповідної процедури та перевірки 100 тисяч доларів на побудову школи, яка, до речі, ніколи не була збудована. На чолі товариства, яке просило кошти на школу, стояв рідний брат Арії Дері. Сам він сидить тепер у в’язниці за те, що брав хабарі. Це вже третій випадок засудження за корупцію міністрів від його політичної партії. Таким чином, ця партія поводиться за принципом: права не дають, права беруть, і безсоромно запускає лапу до державного гаманця.

На користь ізраїльської демократії треба сказати те, що вона подеколи виявляє ганебні факти корупції та карає злочинців.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG