Доступність посилання

ТОП новини

Економічні новини


Економічні новини

Київ, 26 квітня 2001 - Державна митна служба і Національний банк створили систему інформаційного обміну даними про зовнішньоекономічні операції українських компаній. Однією з основних задач системи задекларовано запобігання використанню фіктивних митних документів для купівлі валюти. Про це, за інформацією "Українських Новин", повідомив голова Держмитслужби Юрій Соловков. Він зазначив, що створену систему обміну даними з рівним успіхом використовують і митниця, і НБУ, який контролює валютний виторг підприємств. У першому кварталі цього року істотно пожвавилась інвестиційна активність підприємств - обсяг капіталовкладень у основний капітал підприємств і організацій України за січень-березень збільшився майже на чверть.

Лідером за темпами росту інвестицій у основний капітал стала Вінницька область, де в 1 кварталі 2001 року здійснено капітальних вкладень на 96,5% більше, ніж за відповідний період минулого року.

Українські трубопрокатні заводи в першому кварталі 2001 року збільшили виробництво труб, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року майжена 70% , повідомило джерело "Інтерфакс-У країна" в уряді . За його словами, лідерами серед українських трубних підприємств у першому кварталі стали Харківський, Луганський і Дніпропетровський трубні заводи.

Разом з тим, як відзначило джерело, у першому кварталі намітилося погіршення фінансово-господарських показників діяльності металургійних підприємств. В уряді це пов'язують з падінням цін на металопродукцію на зовнішніх ринках і підвищенням цін і тарифів на енергоносії і транспортні послуги всередині країни.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG