Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси


Огляд української преси

27 квітня 2001 - У центрі уваги журналістів останні події у Верховній Раді. Мова – про рішення народних депутатів висловити недовіру урядові Ющенка. “Чорнобильський день” Віктора Ющенка” – у публікації під таким заголовком газета “Молодь України” зауважує, що Віктор Андрійович тримався мужньо. У заключному слові подякував членам уряду за співпрацю і обіцяв ще повернутися у велику політику. Ця обіцянка була сприйнята газетярами схвально. Так, кореспондент щоденника “Україна молода” у матеріалі “Парламентський “Чорнобиль” зауважує, що вчора Україна втратила свій шанс, але його здобув Віктор Ющенко. “Що ж, у день річниці чорнобильської катастрофи Україна вступила у нову політичну реальність. І багато хто сходиться на думці, що опозиція нарешті отримала лідера. Тож, боротьба лише розпочинається,”-переконаний часопис.

У цьому ж числі “Україна молода” друкує на двох шпальтах публікацію, в якій наводяться паралелі між так званим ”Великим Бунтом” або ж революцією у Парижі 1968 року та нинішніми подіями в Україні. Зокрема, як наголосив в інтерв”ю газеті співкоординатор акції “Україна без Кучми” Володимир Чемерис, сьогодні в Україні також триває революція, незалежно від того, скільки людей виходить на вулиці, стихають чи посилюються масові акції.

Довідатися про об”єктивні чинники революції та з”ясувати, хто є найактивнішими революціонерами в сучасній Україні, можна зі статті “Немає в революції кінця”.

Продовжує коментувати рішення парламентаріїв газета “Правда України”, яка переконана, що відставка уряду Ющенка стане початком великої політичної комбінації: “Найголовніше в теперішній ситуації те, наголошує часопис, що саме зараз у олігархів з”явилася реальна можливість не лише прибрати небажаного голову уряду, але й поставити замість нього свою креатуру. А потім, так би мовити, дешево і сердито приватизувати весь Кабінет міністрів, а через певний час зробити це і з президентським структурами.”

Коментує відставку уряду і газета “Демократична Україна”, яка на цій же шпальті висловлює власне бачення останніх повідомлень у справі зниклого журналістав Гонгадзе і розповідає про уроки та наслідки для України чорнобильської трагедії.

Газета “Вечірні вісті” оповідає про вихід у світ нової документальної книжки народного детутата України Дмитра Чобота. Назва твору “Час підлої влади, або чи є “справа Гонгадзе” “справою Кучми”. Докладніше зі змістом цієї книжки знайомить газета “Вечірні вісті”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG