Доступність посилання

ТОП новини

Львів: першотравневі мітинги організували місцеві осередки СДПУ(о), Компартії України та партії, які входять до складу громадського комітету “ За Україну без Кучми”


Львів: першотравневі мітинги організували місцеві осередки СДПУ(о), Компартії України та партії, які входять до складу громадського комітету “ За Україну без Кучми”

Львів, 2 травня 2001 - У Львові першотравневі мітинги організували місцеві осередки СДПУ(о), Компартії України та політичні партії, які входять до складу громадського комітету “ За Україну без Кучми” . Проходили акції у різних місцях під пильним оком правоохоронців та працівників СБУ.

Першотравневе дійство під чисельною охороною працівників міліції, розпочали представники СДПУ(о). У повній тиші, яку порушували лише дзвінки мобільних телефонів, колона ,у якій було близько з трьохсот осіб, пройшла центральним проспектом Львова. Голова обласного осередку СДПУ(о) Ігор Шурма звинуватив місцеву владу у тому, що вона заборонила духовим оркестрам брати участь у політичних акціях. На моє запитання, чи байдуже ставлення місцевих чиновників до дня 1 травня не означає, що свято стає непотрібним, пан Шурма відповів:

“Думаю, що ліквідувати свято не вдасться. Ми інтегруємося в європейське суспільство. В Австрії, Франції, Англії у цей день теж проходять мітинги.”

Біля пам”ятника Михайлу Грушевському керівники СДПУ(о) привітали усіх зі святом солідарності, справедливості та миру . Але якщо на цьому короткотривалому зібранні взагалі ніхто й не говорив про соціальні проблеми малозабезпечених українців, то про усе це можна було почути біля моменту Слави, на мітингу, який організували комуністи. Тут можна було прочитати гасла на кшталт:

“Ні -- торгівлі землею!”,” Червоний Львів за парламентську республіку!”. Хоча який саме червоний Львів мали на увазі комуністи – не зрозуміло. Навіть з огляду на той факт, що діяльність Компартії в області давно заборонена. А те, що на мітинг прийшло лише близько ста осіб переважно пенсійного віку, комуністи пояснили так: люди змушені працювати на дачних ділянках, оскільки лише власний клаптик землі допомагає їм вижити.

До речі , таке ж пояснення прозвучало і на мітингу , організованому комітетом ”За Україну без Кучми”, на який прийшло близько 70 осіб. У виступах керівників обласних організацій УРП, УКРП, соцпартії УНА-Унсо мова йшла не так про першотравневе свято, як про політичну ситуацію в Україні.

Виглядає на те, що Днями у Львові знову нагадали про себе активісти так званого народного загону українізації, а не мітингах.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG