Доступність посилання

ТОП новини

Бельгійська преса про порушення Україною міжнародних санкції ООН: «Одеська мафія озброювала Хорватію під час війни»


Бельгійська преса про порушення Україною міжнародних санкції ООН: «Одеська мафія озброювала Хорватію під час війни»

Брюссель, 02 травня 2001 - Схоже, що «знімання стружки» з горезвісної нинішньої української влади не обмежиться лише в Раді Європи в Страссбурзі, чи в Європарламенті у Брюсселі. Деякі західні коментатори припускають, що українською владою може зацікавитись навіть сама Організація Обєднаних Націй. І справа тут не лише у вбивстві Гонгадзе та деяких інших журналістів й політиків, не лише в корумпованості влади. Мова йде про те, що, як пишуть західні часописи і зокрема бельгійська газета «Суар» під час війни на Балканах попри ембарго, запроваджене Організацією Об’єднаних Націй тривалі роки з України в Хорватію, Боснію-Герцеговину надходив великий потік зброї, боєприпасів та іншої військової амуніції.

Газета «Суар» пише, що зброю Україна постачала не лише балканським країнам, але й Нігерії, Марокко, Єгипту і Судану. Протягом 1992 та 1994 років оборудки здійснювались при допомозі Панамсько-Українського підприємства «Глобал Текнолоджіс Інтернешенелз Інкорпорейшн», що базувалася як на Панамі, так і в Києві.

Згодом коли війна розгорілася на Балканах на світовій збройній бізнес -арені з’являється інша українська фірма - «Прогрес». До речі в самій Україні «Прогрес» був давно відомим збройним підприємством. «Прогрес» у своїй справі дійсно зробив прогрес. Цій фірмі бельгійський часопис «Суар» приписує постачання з України в Хорватію 133 контейнерів зброї та військової амуніції. А якщо детальніше - це 30 тисяч автоматів «Калашникова», 10тисяч протитанкових ракет, 400 ракет з системою телевізійного наведення, інша зброя та 2 тисячі тон набоїв.

Газета «Суар» на своїх шпальтах подає навіть точні маршрути нелегальних поставок цієї зброї на Балкани та Африку. Цей шлях розпочинався з Одеси, Ілічевська, Октябрська та Миколаєва через Чорне й Егейське порти Середземного моря.

В часописі зазначено, що справою заправляли представники української «нафтомафії», одного з яких - сорокасемирічного Олександра Жукова нещодавно заарештувала італійська поліція.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG