Доступність посилання

ТОП новини

Соцпартія України пропонує винести на всеукраїнський референдум з народної ініціативи три питання


Соцпартія України пропонує винести на всеукраїнський референдум з народної ініціативи три питання

Як повідомив секретар політради СПУ Юрій Луценко, таке рішення сьогодні ухвалила політична рада Соціалістичної партії України.

Перше питання СПУ пропонує винести на референдум в такому формулюванні: “Чи вважаєте Ви, що діяльність Л.Д.Кучми на посаді президента України призвела до порушень прав і свобод громадян, погіршила добробут українського народу і знизила авторитет України в світі, і тому Л.Д.Кучма повинен виступити із заявою про відставку з посади президента згідно із ст. 108 і ст. 109 Конституції України?".

Друге питання: “Чи вважаєте Ви, що в Україні необхідно ввести перевірену світовою практикою демократичну модель державної влади шляхом внесення таких змін до відповідних статей Конституції: щодо обрання парламенту на пропорційній основі і призначення Верховною Радою прем'єр-міністра країни від партії (коаліції партій), що перемогли на виборах; затвердження міністрів внутрішніх справ, оборони і голови Служби безпеки Верховною Радою; виборності керівників обласних і районних органів виконавчої влади?".

На референдум запропоновано також винести питання: “Чи вважаєте Ви, що держава на практиці повинна гарантувати освіту громадян і охорону їхнього здоров'я за рахунок бюджету, а також що рівень комунальних витрат (сплати за житло, воду, тепло, електроенергію, газ, телефон) повинен сумарно становити не більше чверті доходів середньої сім'ї в Україні?".
XS
SM
MD
LG