Доступність посилання

ТОП новини

До візиту Папи Римського в Україну


До візиту Папи Римського в Україну

Москва, 4 травня 2001 – Близький до російських офіційних кіл інтернет-журнал «Страна Ру» порівнює майбутній візит глави римсько–католицької церкви Іоанна Павла Другого в Україну з окупацією української території гітлерівськими загарбниками.

Автори публікацій на сайті вважають, що місцеве керівництво у Львові підтримує, насамперед, українську греко-католицьку церкву, а також українську православну церкву Київського патріархату. Тут, очевидно, не погодилися із рішенням львівської влади, яка має намір передати ділянку у цьому західному українському місті у розпорядження української православної церкви Київського патріархату. Автори публікації на сайті «Страна Ру» бачать у цьому бажання допомогти створенню такої атмосфери для візиту Папи Римського, у якій римський понтифік просто не побачить у Львові православних, ніби віруючі церкви Київсьго патріархату не є православними також.

Як вважають автори публікації на сайті «Страна Ру», у Львові сьогодні усе робиться для того, щоб принизити православних вірних перед приїздом до міста римсьго понтифіка. Візит Папи Римського порівнюється тут із окупацією міста гітлерівцями. «Вже сьогодні він приніс людям стільки горя і скорбот, що його можна порівняти тільки з окупацією», - заявляє автор статті на пропрезидентському сайті «Страна Ру».

У попередніх публікаціях зверталася увага на те, що разом із римським понтифіком до України має прибути відомий американський політолог, один з найбільших приятелів України Збігнєв Бзежинський. Цього відомого політика і політолога, автори публікацій на пропутінському сайті називають людиною, яка намагається повернути Україну до Заходу, виступає з ворожими до Росії позиціями. Вони вважають, що приїзд до України Папи Римського є частиною плану З.Бзежинського, метою якого є спрямувати Україну до західної цивілізації.

Як бачимо, у російських офіційних колах є чимало людей, які готові боротися із приїздом до України Папи Римсьго Іоанна Павла Другого, так би мовити, із зброєю часів доктора Геббельса. Адже порівнювати Іоанна Павла Другого із гітлерівськими загарбниками, ще не наважився ніхто, окрім авторів публікації на пропрезидентському сайті «Страна Ру».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG