Доступність посилання

ТОП новини

Громадянин Польщі зазнає утисків в Одесі з боку кримінальних структур і правоохоронних органів


Громадянин Польщі зазнає утисків в Одесі з боку кримінальних структур і правоохоронних органів

Одеса, 7 травня 2001 - Громадянин Польщі Олександр Орлов і далі зазнає утисків в Одесі не лише з боку різноманітних кримінальних структур, але і правоохоронних органів регіону. Вже близько року він перебуває під “підпискою про невиїзд” після сфабрикованої, на його думку, справи, пов’язаної зі зберіганням наркотичного зілля.

4 травня у Жовтневому районному суді Одеси Олександру Орлову знову повідомили про те, що розгляд його справи переноситься на пізніше – приблизно на середину поточного місяця. Для участі у розгляді справи знову не прийшли ані прокурор, ані перекладач, який допомагає підсудному з перекладом перебігу процесу з російської на польську мову.

Одеські правозахисники неодноразово висловлювали занепокоєння з приводу сфабрикованої, на їхню думку, справи громадянина Польщі Олександра Орлова. Він відомий у причорноморському місті активною боротьбою з кримінальними структурами, пов’язаними з владою, та прихильністю до українських незалежних засобів масової інформації. Не дали дотепер результатів неодноразові звернення пана Орлова і до президентів : України - Леоніда Кучми та Польщі - Олександра Кваснєвського, до Генеральної прокуратури та Міністерства внутрішніх справ України.

Саме у листах до керівників правоохоронних органів України Олександр Орлов розповів не лише про нелюдське ставлення до нього з боку одеських так званих “правоохоронців”, але й про антиправові умови, які нині існують у слідчих ізоляторах. У надісланих листах було названо і конкретних винуватців порушень прав громадянина Польщі з боку працівників Одеської міської прокуратури.

Адвокат підсудного Ігор Ганчев переконаний, що затягування з розглядом справи у суді відбувається невипадково. “Цілком можливо, що готується провокація. До цього вже не звикати, адже Олександр Орлов став свідком численних зловживань та провокативних ситуацій з боку працівників міліції”, -підкреслив він.

До речі, нещодавно ( ще не дочекавшись завершення судового засідання) правоохоронці Одеси спрямували до Польщі лист, де звинуватили Олександра Орлова у зв”язках “з місцевими організованими злочинними угрупованнями”. Коментарі тут, як то кажуть, зайві...

Дотепер не покараний жоден з учасників вже другого нападу працівників міліції на громадянина Польщі Олександра Орлова, коли було проведено кілька незаконних обшуків без присутності свідків, пошкоджено паспорт громадянина Польської республіки. На адресу жертви нападу лунали різноманітні погрози та звинувачення...

Безпідставно переслідуючи та затягуючи розгляд справи Олександра Орлова у Жовтневому районному суді Одеси, правоохоронні органи і далі продовжують не помічати зростання криміногенного напруження у причорноморському місті. Відомо, що тут залишаються не розкритими чимало резонансних злочинів: викрадень, вбивств, спроб замахів на життя.

Чимало злочинців дотепер залишаються на свободі...

А про дотримання прав людини в Одесі говорити не доводиться...

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG