Доступність посилання

ТОП новини

Факт набуття президентом України Леонідом Кучмою сумно відомої номінації “ворог вільної преси №7” сколихнув і Одесу


Факт набуття президентом України Леонідом Кучмою сумно відомої номінації “ворог вільної преси №7” сколихнув і Одесу

Одеса, 8 травня 2001 - Факт нового набуття президентом України Леонідом Кучмою сумно відомої номінації “ворог вільної преси №7” сколихнув і Одесу. Серед тих, хто погодився прокоментувати цю нову “нагороду” нинішнього українського президента був і народний депутат України, голова парламентського комітету з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією Юрій Кармазин.

Говорить Юрій Кармазин:

“Мені дуже прикро за Україну, за те, що така позиція нині є у президента держави. Але, найгірше те, що таку ж позицію щодо вільної преси сьогодні розділяють і керівники міст, містечок, зокрема міста Одеси.

В Одесі потрапити на телебачення народному депутату, навіть голові парламентського комітету, практично, неможливо. Все це внаслідок позиції мера Одеси Руслана Боделана.

Будь-яка передача, у якій беруть участь представники опозиції, має сумні наслідки. Так, зокрема, у причорноморському місті добре відомою була програма “ОКО” на телекомпанії “Одеса-плюс” \26 канал\. Обидва ведучих – журналісти Сергій Ковалинський та Ігор Гринштейн - були звільнені одразу після виходу в ефір програм за моєю участю та участю ще одного народного депутата України Віктора Шишкіна.

Як за цих умов можна не турбуватися про долю вільного слова в Україні? Я вам скажу і про те, що сьогодні за великим рахунком неможливо (на відміну від навіть радянських часів) донести альтернативну президенту та його оточенню думку. Це стало дуже важко. Журналісти, засновники видань побоюються. У виданнях, де співзасновниками є представники влади, фактично влаштовано цензуру, всупереч Конституції України.

У нинішньому стані справ винен саме президент України. Він став і ініціатором блокування трансляції сесійних засідань Верховної Ради, де лунають різні думки з приводу стану справ в країні. Пряма трансляція ведеться лише київською радіостанцією РАДІО РОКС. Більше трансляцій з пленарних засідань сесії Верховної Ради немає”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG