Доступність посилання

ТОП новини

Парад Перемоги в Москві – на честь Путіна?


Парад Перемоги в Москві – на честь Путіна?

Москва, 9 травня 2001 – Сьогодні міністр оборони Російської федерації Сергій Іванов прийматиме парад Перемоги – перший парад, який приймає цивільний міністр. Відразу по тому, як Іванова було призначено міністром оборони, досить серйозно обговорювали процедуру параду, присвяченого перемозі колишнього Радянського Союзу в колишній вітчизняній війні та Дню перемоги у другій світовій війні.

Як бачимо, рішення ухвалено безпрецедентне. Парад на Красній площі в центрі російської столиці приймає цивільний міністр оборони. Як вважають спостерігачі, цей парад продемонструє єдність нинішнього російського керівництва. На трибуні побачать президента Російської федерації Владіміра Путіна, прем’єр-міністра Михаїла Касьянова, силових міністрів, які близькі до нинішнього президента, а також керівників президентської адміністрації, яких вважають близькими до колишнього президента Росії Бориса Єльцина.

Парад Перемоги у Російській столиці також пов’язаний із стабілізацією ситуації на Північному Кавказі, як про це говорить нинішнє російське керівництво. Таким чином, на параді можна побачити військові частини, які брали участь у операції Росії проти чеченських бойовиків і, за офіційною версією нинішнього російського керівництва, ці люди є російськими героями, яких має вшанувати російське населення.

Оглядачі нагадують, що за кілька днів до проведення параду Перемоги в російській столиці вулицями Москви пройшли молоді прихильники презядента Путіна. Це був безпрецедентний марш, який показав, що нинішній російський президент досить непогано ставиться до демонстрацій на свою честь. У декого виникла підозра, що і парад Перемоги слугуватиме тому, щоб показати, наскільки поважною постаттю для нинішньої російської політичної сцени є чинний президент Владімір Путін. Отож, варто подивитись, якими будуть ці церемонії в російській столиці. Не з історичного погляду, а з огляду на актуальну політичну боротьбу в Росії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG