Доступність посилання

ТОП новини

День Перемоги в Одесі


День Перемоги в Одесі

Одеса, 10 травня 2001 - В Одесі з ініціативи міської влади влаштовано чимало заходів з нагоди Дня перемоги. Щоправда, у причорноморському місті знову не згадали добрим словом про ветеранів ОУН-УПА. Добрі слова говорили лише про ветеранів радянської армії.

Урочистості з нагоди ще однієї річниці Перемоги розпочалися в Одесі ще 8 травня. Міський голова Руслан Боделан та заступник голови обласної держадміністрації Микола Тендюк поклали квіти до пам”ятного знаку загиблим на Меморіалі 411 батареї. Тут влаштовано і різноманітні концерти, спортивні заходи.

День перемоги 2001 року був особливим. Регіональна преса практично не згадувала про спробу учасників руху ОУН –УПА досягти примирення з ветеранами радянської армії. Не писала преса і про не досить приємні для “визволителів” факти скоєних злочинів – про що чимало написано у книжках виданих за межами України у різні часи. Згадується там і причорноморська Одеса.

Тим часом, висловити почуття від Дня Перемоги погодився міський голова Руслан Боделан:

“День Перемоги перш за все викликає почуття вдячності перед тими, хто її здобув. Це вже і спогади про близьких, рідних які так само воювали. Це – певне переживання з приводу того, що далеко не все ми зробили для тих людей, які здобули перемогу, щоби вони сьогодні жили у достатку.

Нарешті, День Перемоги - це радість, тому що перемога дала можливість по новому подивитися на життя, створити самостійні держави”.

На мітингу 8 травня перед ветеранами виступив і заступник голови облдержадміністрації Микола Тендюк. Він, зокрема, зазначив:

“Незважаючи на всі негаразди сьогодення я впевнений, що ми робимо для ветеранів максимум того що можемо зробити.

Я хочу поздоровити вас у цей день з перемогою – з перемогою сьогоднішньою і з перемогами майбутніми. Нам, дійсно, треба ще багато пережити. Разом з вами ми будемо відбудовувати і побудуємо нашу незалежну Україну, щоб жити нам с вами в ній було краще.

Ветерани, ще хочу побажати Вам міцного здоров”я, бо Ви нам дуже потрібні. З Перемогою Вас”.

Представники “лівих сил” не втрачали 8 та 9 травня в Одесі час без праці на користь комуністичних ідеалів. Вони безперешкодно поширювали серед ветеранів газету “Більшовик”.

Міська підвладна газета “Одеській вєстнік” видала навіть спеціальний додаток. Деякі оприлюднені тут статті не могли не нагадати сумно відомі часи “холодної війни” та своєрідну святкову політінформацію. Тут Вам і критика на адресу США за надання Миколі Мельниченку політичного притулку та звинувачення ледве не у зраді на адресу народного депутата України Віктора Шишкіна, який свого часу зустрічався з ініціатором “касетного скандалу”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG