Доступність посилання

ТОП новини

Представники панівної коаліції в Німеччині запропонували закон, який має покращити правове та соціальне становище повій


Представники панівної коаліції в Німеччині запропонували закон, який має покращити правове та соціальне становище повій

Берлін, 10 травня 2001 - У Німеччині близько 400 тисяч повій. Соціал-демократи та зелені сподіваються, що внесений на обговорення Бундестагу в п’ятницю законопроект допоможе подолати соціальну ізоляцію цих жінок.

Як зазначила представниця фракції зелених у Бундестазі Ірмінґард Шеве-Дерік, досі з цими жінками поводилися як з громадянами другого ґатунку. Так, незважаючи на те, що повії повинні сплачувати податки, вони не можуть користуватися послугами державної системи пенсійного, медичного та соціального страхування. Соціал-демократи та зелені сподіваються, що новий закон допоможе усунути таку несправедливість. Крім того, він створить умови, за яким жінкам, які більше не бажають займатися проституцією, буде легше повернутися до нормального життя. Новий законопроект спрямовано також на те, щоб захистити повій від експлуатації з боку сутенерів та власників борделів.

Згідно із запропонованим документом, у майбутньому повії зможуть підписувати контракти про надання сексуальних послуг, і в разі невиплати зарплати звертатися за допомогою до суду. Вартим уваги є те, що такі угоди будуть односторонніми, і самих жінок ні до чого не зобов’язуватимуть. Цікавим є те, що власників борделів, які дбають у своїх закладах про гігієну та нормальні умови для праці повій, не притягатимуть більше до судової відповідальності за сприяння проституції. Але сутинерство та сприяння проституції серед малолітніх і надалі каратиметься законом. Водночас, як наголосила представниця парламентської фракції соціал-демократів Анні Бранд-Ельсвайтер, внесений на обговорення Бундестагу законопроект не має на меті прирівняти професію повії до інших професій, а покликаний лише покращити правове та соціальне становище цих жінок.

Розроблений соціал-демократами та зеленими законопроект, який фактично цілком леґалізує проституцію, став справжнім шоком для консервативних партій – Християнсько-демократичного союзу та Християнсько-соціального союзу. А от представники Вільної демократичної партії вважають, що й тих змін, які пропонує законопроект, не досить.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG