Доступність посилання

ТОП новини

Економічні новини


Економічні новини

Київ, 14 травня 2001 - Президент України Леонід Кучма затвердив персональний склад міжвідомчої комісії з питань фінансової безпеки при Раді національної безпеки і оборони країни, а також положення про неї. Главою комісії призначений заступник секретаря РНБО Трохим Ковальчук.

До складу комісії включений, зокрема, народний депутат України Віктор Суслов, заступник голови комітету Верховної Ради з питань фінансів і банківської діяльності Ігор Юшко, представники керівництва низки міністерств і відомств, зокрема, силових, а також Національного банку. Документом установлено, що ця комісія є консультативно-узгоджувальним органом. Основними завданнями цієї структури є оцінка і прогнозування розвитку ситуації у фінансовій і грошово-кредитній сферах , внесення пропозицій по комплексному рішенню проблем , гарантування фінансової безпеки України, а також оцінка загроз фінансовій безпеці країни.

Уряд тимчасово призупинив вивіз з України шкірсировини. Заборона запроваджена з огляду на складну ситуацію із сировиною, яка склалася на внутрішньому ринку. Влада розраховує, що Захід з розумінням поставиться до подібних дій.

Золотовалютні резерви Національного банку вперше з 1998 року перевищили 1,8 млрд. доларів, - повідомляють "Українські Новини" з посиланням на директора департаменту валютного регулювання НБУ Сергія Яременка. Він підкреслив, що приріст резервів, незважаючи на погашення зовнішнього боргу, дала сприятлива кон'юнктура валютного ринку. Сформований великим експортом і припливом зовнішніх інвестицій надлишок валюти на ньому дозволив НБУ викупити з початку року 524 млн. доларів.

Яременко, однак, зазначив, що НБУ оцінює кон'юнктуру ринку як таку, що погіршується в зв'язку з ростом імпорту.

У зв'язку з цим майбутнє ринку і резервів залежить від підтримки зовнішніх кредиторів і успіху приватизації державних підприємств, яка здатна залучити нові інвестиції.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG